Poprad na ľade aj s Bondrom, v novej sezóne avizuje atak na prvú štvorku

20.07.2005 Celý región

Poprad 20. júla (TASR) - Prvý raz v stredu vykorčuľovali na ľad už aj hokejisti HK ŠKP Tatravagónka Poprad. Trénerovi Ladislavovi Svozilovi, ktorý prišiel do...
Poprad 20. júla (TASR) - Prvý raz v stredu vykorčuľovali na ľad už aj hokejisti HK ŠKP Tatravagónka Poprad. Trénerovi Ladislavovi Svozilovi, ktorý prišiel do tímu v priebehu vlaňajšej sezóny, sa do nej hlásilo 26 hráčov.

\"Vzhľadom na to, že na našom ZŠ v týchto dňoch prebieha hokejová škola, dnes sme vyšli na ľad až večer o 18.15 h, vo štvrtok pôjdeme na ľad o 13.30, v piatok o 13.00. cez víkend dostanú chlapci ešte voľno, ale od pondelka už nabiehame na riadny dvojfázový cyklus tréningov, \" povedal Ladislav Svozil. Zmeny v kádri po vlaňajšej sezóne neobišli ani tento tím. Odišli z neho skúsený Miroslav Ihnačák, ďalej Miroslav Štolc, Roman Tomas, Jaroslav Jabrocký, Ľudovít Jurínyi. Naopak do tímu sa po úspešnom pôsobení v Košiciach vrátil odchovanec Miroslav Kroták, ďalej prišli Pavol Kumstát, Slavomír Vorobel, Pavol a Michal Segľovci, Richard Jasovský a v príprave budú aj niekoľkí juniori z vlastnej liahne. Na ľade sa s nimi budú pripravovať aj obranca Radoslav Suchý a útočník Peter Bondra.
Ladislav Svozil si pochvaľoval, ako hráči \"pracovali\" v rámci suchej prípravy. \"Trvala 8,5 týždňa, všetko prebehlo tak ako malo, takže som spokojný. Aj preto, že sa nám nikto nezranil, že všetci ju bez výnimiek absolvovali celú, \" konštatoval popradský kormidelník.
Už vlani sa s nástupom nového vedenia i sponzora do popradského hokeja spomínali vyššie ciele, no príliš sa nenaplnili. Najmä úvod sezóny Popradčania nezachytili, dlho sa motali na nepostupových miestach do play off, až vydarenejší záver posunul Poprad na 7. miesto. V play off však narazili na neskoršieho majstra Slovan a po sérii 1:4 na zápasy sa sezóna pre nich skončila. To, čo nevyšlo v uplynulej sezóne, chcú v Poprade dosiahnuť v tejto. \"Vedenie chce, aby sme po základnej časti skončili do 4. miesta. Sú to vysoké ciele, samozrejme, že sa ich budeme snažiť naplniť. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa zdá byť mužstvo pomerne stabilizované, \" uzavrel Ladislav Svozil.
V rámci tejto časti prípravy zohrajú hokejisti Popradu 12 prípravných zápasov, do ktorých spadá aj kvalitne obsadený turnaj o Tatranský pohár od 24. do 27. augusta. Prvý zápas odohrajú 2. augusta na domácom ľade s Vítkovicami a ďalší program je nasledovný: 3. augusta Vsetín (d), 5. augusta Třinec (d), 9. augusta Košice (v), 12. augusta Liptovský Mikuláš (v), 16. augusta Košice (d), 19. augusta Žilina (v), 24. augusta SR 23 (Tatranský pohár), 25. augusta Slovan Bratislava (Tatranský pohár), 27. augusta zápas o umiestnenie na Tatranskom pohári, 30. augusta Žilina (d), 2. septembra Liptovský Mikuláš (d).
 

Vyberte región